KRIK: Branko Lazarević oslobođen za odavanje službene tajne kriminalcima

Branko Lazarević

Beograd, 09. oktobar 2019. – Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, oslobođen je optužbi da je saradnicima narko-bosa Darka Šarića odavao službene tajne, odlučio je Apelacioni sud.

Kako piše u obrazloženju odluke, tužilaštvo nije dokazalo da je Lazarević bio član Šarićeve kriminalne grupe niti da je kriminalcima dostavljao podatke iz istrage.

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Lazareviću i ova odluka je konačna. Osim Lazarevića, oslobođeni su i policajac Boris Gara koji je bio optužen da je Lazareviću dostavljao podatke, kao i Šarićevi saradnici Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović.

Sud je u obrazloženju naveo da iz dokaza koji su predstavljeni nije bilo moguće utvrditi da li je, kada i kako Lazarević postao pripadnik organizovane kriminalne grupe, „niti da je imao svest o postojanju takve grupe, a posebno volju i htenje da istoj pripada“.

Prema stavu suda nije bilo dokaza ni da je Lazarević odao službenu tajnu, jer iako podaci jesu bili tajni, tužilaštvo nije dokazalo da je njihovo odavanje dovelo do štetnih posledica po službu.

Tekst Bojane Pavlović, u celosti, možete pročitati na sajtu KRIK-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…