Kragujevački novinari pokrenuli informativni portal

Kragujevac, 15. septembar 2016. – Grupa kragujevačkih novinara pokrenula je novi informativni web magazin  koji će izveštavati o događajima iz centralne Srbije.

Redakciju čine tri novinara koji su nekada radili u Kragujevačkim novinama a koji su je napustili zbog teške finansijske situacije u listu. Portal će biti usredsređen na lokalne teme koje ne nalaze mesta u nacionalnim medijima, prenosi Beta..

Redakciju čini manja ekipa, odnosno 3 novinara ranije angažovanih u lokalnom privatnom nedeljniku Kragujevačke novine, fotoreporter, studentkinja zadužena za marketing i programer.

Moto novog web magazina  je "informacija više".

"Na ovaj korak smo se odlučili želeći da pišemo o temama koje najčešće ne nalaze put do nacionalnih medija. Objavljivaćemo tekstove bazirane na lokalnim pričama, a namera nam je da informacije na našem portal budu jasne i proverene. Radićemo odgovorno i u skladu sa novinarskim kodeksom", rekao je agenciji Beta urednik portala Miroslav Čer.

Prema njegovim rečima, web magazin je namenjen čitaocima koje ne zanima kako žive junaci tabloida, već sopstveni i život njihovih sugrađana.

"Troje novinara je odlučilo da napusti svoja radna mesta u Kragujevačkim novinama zbog teške finansijske situacije u tom nedeljniku. I u drugim kragujevačkim medijima je stanje katastrofalno, na ivici su propasti, posla nema. Naša mala ekipe je skuvala ideju da pokuša da radi samostalno i drugačije", rekla je Beti, novinarka portala Marija Obrenović.

"Želimo da web magazin pressek bude čitan, a za nas isplativ”, rekla je Obrenovićeva i navela da će se portal finansirati iz marketinga i projekata.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…