1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Korišćenje pozorišnih metodologija i tehnika savremenog plesa u radu sa inkluzivnim grupama

Korišćenje pozorišnih metodologija i tehnika savremenog plesa u radu sa inkluzivnim grupama

Kruševac, 25. decembar 2017. – U okviru seminara za omladinske radnike iz deset evropskih zemalja nedavno je u vrnjačkom Bioskopu održana je jedinstvena pozorišna predstava kao završnica projekta “Tools for Social Development-Volume II” nevladine organizacije Ljudima od ljudi iz Kruševca.

Polovinu učesnika činili su omladinski radnici koji su osobe sa invaliditetom, a predstava je izvedena kao prezentacija kreativnog procesa i rada nastalog tokom osmodnevnog seminara.

Projekat je podržan od strane Evropske Komisije, Erasmus+ programa za mlade.

Seminar je bio baziran na pozorišnim metodologijama i tehnikama savremenog plesa i okupio je ukupno dvadeset osam osoba iz Portugala, Španije, Francuske, Grčke, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Srbije.

Tim predavača organizacije Ljudima od ljudi, ovim projektom obezbedio je profesionalno usavršavanje omladinskim radnicima na polju sticanja praktičnog iskustva u korišćenju pozorišnih metodologija i tehnika savremenog plesa pogodnim u rad sa inkluzivnim grupama.

Projekat je direktno uključio osobe sa invaliditetom i imao za cilj promociju mobilnosti, pružanje jednakih mogućnosti mladima kao i prilike za lični razvoj i aktivan život u oblasti umetnosti i kulture.

Pored izvedene predstave, u pripremi je elektronski priručnik koji će predstavljati alat za rad i uputstvo za sve one koji pozorišne i metodologije savremenog plesa žele da koriste u radu sa osobama sa invaliditetom, priručnik će od januara 2018. biti dostupan na sajtu organizacije Ljudima od ljudiNajčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…