Konkurs za upis treće generacije Škole za buduće branitelje i braniteljke ljudskih prava

ljudska prava

Beograd, 10. januar 2017. – Civil Rights Defenders objavljuje konkurs za upis treće generacije studenata Škole za buduće branitelje i braniteljke ljudskih prava, koja će početi sa radom u februaru 2017. godine.

Škola je namenjena studentima/kinjama društvenih nauka, mladim pravnicama/ima, novinarima/kama, kao i aktivistima/kinjama organizacija civilnog društva i svima ostalima koji imaju nameru da se profesionalno angažuju u organizacijama za ljudska prava.

Predavači/ce su istaknute profesori/ke iz Srbije i regiona, aktivisti/kinje za ljudska prava, predstavici međunarodne zajednice sa radnim iskustvom na Balkanu, kao i eksperti/kinje iz oblasti ljudskih prava u najširem smislu.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti:

  • Motivaciono pismo koje bi trebalo da sadrži informacije o Vama, o tome čime se bavite i koja su Vaša dosadašnja iskustva. Takođe bi trebalo da Komisiji za selekciju pokažete koji su Vaši ciljevi i motivi za prijavljivanje na Školu za buduće branitelje i braniteljke ljudskih prava i koja su Vaša očekivanja kao polaznika/ce Škole.
  • Dve preporuke osoba sa kojima ste sarađivali, bilo iz organizacije ili Vaših profesora (autentično potpisane preporuke sa brojem telefona i e-mail adresama osoba koje Vas preporučuju). Civil Rights Defenders zadržava pravo provere autentičnosti preporuka.
  • Popunjen aplikacioni formular

Polaznici Škole obavezni su da prisustvuju svim predavanjima (u proseku jednom nedeljno), seminarima i dodatnim aktivnostima.

Škola se održava u Beogradu i Nišu. U oba grada po 25 polaznika i polaznica, slušaće jednom nedeljno tročasovna predavanja. U okviru škole, biće organizovana najmanje dva seminara.

Polaznici/e Škole za buduće branitelje ljudskih prava imaju obavezu da napišu dva akademska rada iz oblasti ljudskih prava. Nabolji radovi biće objavljeni u zbirci radova alumnista Škole budućih branitelja i braniteljki ljudskih prava, a svi polaznici/e koji uspešno završe program, dobijaju adekvatne preporuke i mogućnost stažiranja u nekoj od organizacija za ljudska prava.

Kandidati i kandidatkinje sa juga Srbije školu će pohađati u Nišu, a iz Beograda i okoline u Beogradu. Dobro znanje engleskog jezika se očekuje od svih polaznika.

Konkursnu dokumentaciju dostaviti putem interneta na e-mail: hrdschool@civilrightsdefenders.org (preporuke sa potpisom je potrebno skenirati). Rok za prijavu je 20. januar 2017. godine.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje dodatna pitanja mogu dostaviti  kotaktirate na hrdschool@civilrightsdefenders.org. Biće kontaktirani samo kandidati i kandidatkinje koji uđu u uži krug.

Civil Rights Defenders je međunarodna organizacija koja se bavi zaštitom ljudskih prava i podrškom braniteljima/kama ljudskih prava. Osnovana je 1982. godine u Štokholmu pod imenom Švedski helsinški odbor za ljudska prava. Pored Švedske, organizacija je aktivna u više od 40 zemalja na 4 kontinenta, a trenutno ima 7 kancelarija u svetu. Kancelarija u Beogradu postoji od 2000. godine.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…