Konkurs za učešće na izložbi “Otvaranje – tvojih 15 minuta”

Beograd, 21. decembar 2016. – Prostora za umetnost ni ove godine nije bilo dovoljno. Ostavinska galerija raspisuje konkurs na kojem će svako imati priliku za samostalnu izložbu, a pošto je u pitanju jedna mala galerija, vreme svake izložbe, tj. njenog otvaranja će biti ograničeno na 15 minuta. 

Poslednjih godina je primetna praksa da se period trajanja izložbi skraćuje ne bi li se ceo događaj nekako zgusnuo. Da bi izbegli i taj nepotrebni ostatak vremena, Ostavinska galerija je odlučila da  proces radikalizuju i raspisali su konkurs za otvaranje kao takvo. Osim što će uštedeti na vremenu i ostaviti prostor samo za pravu suštinu, time će omogućiti mnogo većem broju umetnika da ima svojih 15 minuta. Ako publika dolazi samo na otvaranje, hajde da vidimo šta će da se desi ako samo otvaranja i ponudimo, poručuju organizatori.

Na organizacionom planu, umetnici su pozvani da prijave svoje radove, a različite oblasti delovanja su dobrodošle. Posebnu pažnju u prijavljivanju treba posvetiti samom otvaranju i navesti šta je od sadržaja planirano za tu priliku. Zainteresovani su slobodni da održe kraći govor, da izvedu performans na otvaranju svog performansa, da prostoriju do vrha napune skulpturama. Jedino ograničenje koje imaju je vreme. Za pripremu otvaranja svaki umetnik ima 40 minuta, samo otvaranje uz prigodni sadržaj i koktel traje 15 minuta, a skidanje izložbe 10 minuta.

Umetnici su u mogućnosti da izlažu pod svojim imenom ili pseudonimom, mogu da probaju da prodaju svoje radove ili ulaznice za svoj nastup i mogu da računaju na tehničku podršku tima Ostavinske galerije u postavci. 

Prvo u nizu otvaranja izložbe/događaja "Otvaranje – Tvojih 15 minuta" desiće se u ponedeljak 26. 12. 2016. godine u 19h.

U narednih nekoliko sati planirano je 3 do 7 otvaranja. "Otvaranje" će u tom intenzitetu trajati do 30. 12. 2016.

Prijava za "Otvaranje" (tvojih 15 minuta) treba da sadrži:
1. Kratak opis rada (do 200 reči)
2. Kratku konceptualizaciju otvaranja (do 200 reči)
3. Tehničke specifikacije rada (tehnika, dimenzije, trajanje i sl.)
4. Kratku narativnu biografiju autora (do 100 reči)
5. Vizuelne priloge, ukoliko postoje

Prijave se šalju mejlom na: ostavinska.galerija@gmail.com

Umetnici su u obavezi da sami dopreme radove i/ili svu potrebnu opremu i rekvizite za izvođenje u zakazanom roku u Magacin u Kraljevića Marka. Organizator ne snosi troškove produkcije, opremanja niti transporta radova, ali nudi izvesnu tehničku podršku za izvođenje radova, u skladu sa sopstvenim mogućnostima i pojedinačnim dogovorom sa svakim od autora. Organizator će obezbediti i fotodokumentaciju, kao i promovisanje izložbe dostupnim kanalima. Prijavljivanjem na konkurs, kandidati prihvataju sve uslove organizatora izložbe, koji su navedeni u konkursu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…