Konkurs za stipendije „Žarana Papić“

Konkurs Rekonstrukcija ženski fond

Beograd, 17. septembar 2022. – Ovog septembra navršilo se tačno 20 godina od smrti jugoslovenske aktivistkinje, antropološkinje, sociološkinje, profesorke, (su)osnivačice feminističkih grupa i velike inspiracije za učenje i akciju, Žarane Papić.

Sećanje na nju čuva se, između ostalog, kroz program stipendija nazvan po njoj, gde njena zaostavština nije upisana samo u ime stipendije.

Na tragu Žaraninog rada i političkih principa, stipendije su namenjene kandidatkinjama zainteresovanim za nastavak visokog obrazovanja u oblastima ženskih studija/studija roda i mirovnih studija, ali i drugih vrsta programa koje jačaju njihov aktivizam.

Program je namenjen prvenstveno akademkinjama i aktivistkinjama koje apliciraju za Master studije politikologije – studije roda na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Prijavite se, do 30. septembra,  za stipendije putem mejla office@rwfund.org slanjem formulara koji ćete pronaći na ovom linku.  Uz formular je potrebno poslati i CV.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…