Konkurs za stipendije za romske srednjoškolce za školsku 2015/16. godinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta „Ovde smo zajedno – Evropska podrška za inkluziju Roma“ (IPA 2012) koji implementira Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), uz tehničku podršku Fonda za obrazovanje Roma (FOR), objavilo je konkurs za dodelu stipendija učenicima romske nacionalnosti koji pohađaju prvi ili drugi razred trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih škola školske 2015/16. godine.

Tekst Konkursa i svi obrasci potrebni za podnošenje prijave dostupni su na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i mogu se preuzeti na sledećem linku.

Konkurs je otvoren od 15. septembra, a rok za prijavljivanje traje do 15. oktobra 2015. godine. Konačan broj stipendija biće utvrđen po završetku Konkursa.

Sva pitanja u vezi sa dokumentacijom i procedurom konkurisanja, kao i pitanja u vezi sa izborom kandidata i dodelom stipendija mogu se postaviti elektronskim putem na adresu: refserbia@romaeducationfund.org.

Projektom „Ovde smo zajedno – Evropska podrška za inkluziju Roma“ obezbeđuje se podrška institucijama Republike Srbije u poboljšanju položaja Roma u oblastima pristupa osnovnim pravima, građanskom učešću, tržištu rada, obrazovanju, zdravstvu, socijalnoj zaštiti, adekvatnom stanovanju i stvaranju održivih radnih mesta kroz tehničku pomoć ostvarivanju projektnog predloga za socijalni razvoj Vlade Republike Srbije. Projekat se finansira sredstvima Evropske unije, a sprovodi od strane Misije OEBS-a u Srbiji u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Izvor: Kancelarija za ljudska i manjinska prava

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…