Konkurs za razvoj konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) raspisala je javni poziv za Projekat podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini.

Kako se navodi u saopštenju NARR, javni poziv je raspisan 9. jula 2015. i trajaće do 19. avgusta 2015. godine.

Projektom se pruža podrška privrednicima za poboljšanje pozicije na domaćem i stranom tržištu, a ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju projekta će iznositi 30 miliona dinara.

Nacionalna agencija će na osnovu ugovora sa korisnikom sredstava refundirati iznos do 50 odsto od ukupnog iznosa opravdanih troškova projekta bez PDV-a.

Osnovni cilj projekta je jačanje konkurentnosti i inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga kroz usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju pravna lica kategorisana kao mikro, mala i srednja pravna lica u skladu sa članom 6. Zakona o računovodstvu("Sl. glasnik RS", br. 62/2013), preduzetnici koji vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva i koji godišnje finansijske izveštaje dostavljaju Agenciji za privredne registre na obradu i zadruge.

Kompletan tekst javnog poziva po Programu podrške daljem razvoju MMSP u 2015. godini možete preuzeti ovde.

Projekat podrške razvoju konkurentnosti MSPP i zadruga u 2015 godini možete preuzeti ovde.

Uputstvo u okviru Projekta podrške razvoju konkurentnosti MSPP i zadruga u 2015 godini možete preuzeti ovde.

Obrazac 1 – Prijava možete preuzeti ovde.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…