Konkurs za najbolju priču mladih novinara o mladima

Konkurs Novosadska novinarska škola

Novi Sad, 02. avgust 2022. – Regionalni konzorcijum „WeB Media Literacy“ raspisao  je konkurs za najbolji omladinski medijski sadržaj.

Ovaj konzorcijum čine sledeće organizacije: Juventas (Crna Gora), ZAšto Ne? (BiH), Novosadska novinarska škola (Srbija) i GONG (Hrvatska).

Konkurs je namenjen mladim novinarima i novinarkama iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni na konkurs mogu prijaviti svoje medijske sadržaje koji obrađuju teme mladih, omladinskih politika, prilika za mlade, izazova i problema sa kojima se mladi susreću, teme obrazovanja, zapošljavanja, mobilnosti mladih, kao i druge srodne teme.

Konkurs je otvoren za mlade starosti od 18 do 30 godina, koji su:

  • novinari/ke omladinskih medija,
  • mladi novinari/ke mejnstrim medija koji se u svom svakodnevnom radu bave omladinskim temama,
  • studenti/kinje novinarstva.

Mladi na konkurs mogu prijaviti svoje radove koji se bave gore navedenim temama u različitim formatima (tekst, video sadržaj ili drugi formati).

Prednost će dobiti analitičke priče koje na dublji način osvetljavaju neku omladinsku temu, a žiri će imati u vidu kvalitet, kreativnost, format, kanal, obuhvat, kontekst i druge faktore.

Na konkurs je moguće prijaviti radove koji su kreirani u periodu od septembra 2021. do dana objavljivanja konkursa, kao i radove koji će biti objavljeni do dana zatvaranja konkursa.

Studenti/kinje novinarstva takođe mogu prijaviti sadržaje koje su kreirali u okviru prakse na fakultetu.

Na konkurs se može prijaviti jedan ili grupa autora/ki od najviše 3 osobe. Jedan kandidat/kinja ili grupa može predati maksimalno jednu prijavu.

Rok za dostavljanje prijava je: 20. septembar 2022. godine do 23:59h.

Aplikacioni formular i ostale informacije u vezi sa konkursom možete pronaći na sajtu Novosadske novinarske škole.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…