1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Konkurs za nagradu Žana Borisavljević

Konkurs za nagradu Žana Borisavljević

Fondacija Uhvati život raspisuje konkurs za nagradu Žana Borisavljević za doprinos razvoju obrazovanog društva u kojem se neguju ljudske vrednosti.

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na Žanu Borisavljević, predsednicu organizacije Obrazovanje plus  i predstavlja podsticaj svima koji se trude da unaprede formalne i neformalne obrazovne procese, a pre svega onima koji inspirišu i motivišu druge da se razvijaju, da se menjaju na bolje, da šire pozitivnu energiju, da promovišu znanje, vaspitanje, toleranciju, humanost, brigu i ljubav za druge i veru da svojim stavovima oblikujemo svoj život, a svojim delima menjamo i tuđe živote.

Za 2015. godinu, nagrada se dodeljuje u kategoriji vaspitač/stručni saradnik, a pravo učešća na konkursu imaju zaposleni u svim predškolskim ustanovama u Srbiji.

Kriterijumi koji će se ocenjivati su:

  • Rad na ličnom i profesionalnom usavršavanju
  • Kreativnost i inovativnost u radu
  • Holistički pristup obrazovanju i implementacija životnih vrednosti u obrazovni proces
  • Kolegijalnost i razvijanje pozitivne atmosfere u ustanovi.

Prijava za konkurs treba da sadrži popunjen registracioni formular i dodatnu, relevantnu  dokumentaciju (potvrde, preporuke, diplome…).

Prijave je potrebno poslati do 31. marta 2016. godine na e-adresu:uhvatizivot@oplus.org.rs.

Dobitniku nagrade će biti uručena plaketa i simboličan novčani iznos (20.000 dinara) na prolećnim stručnim susretima „Vaspitači-vaspitačima“ od 21. do 24. aprila 2016. u Kladovu.

 Izvor: Fondacija Uhvati život

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…