1. Početna
  2. Društvo
  3. Konkurs za nagrađivanje uspešnih srednjoškolaca otvoren do 20. oktobra

Konkurs za nagrađivanje uspešnih srednjoškolaca otvoren do 20. oktobra

Foto: fondzamladetalente.gov.rs

Beograd – Fond za mlade talente Republike Srbije raspisao je 45. po redu Konkurs za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute izuzetne uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom kalendarske 2022. godine.

Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2023. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti svi srednjoškolci koji su osvojili neko od prva tri mesta na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima,

Svaki kandidat može biti nagrađen samo jednom nagradom i to za najbolji postignut rezultat tokom 2022 godine, navodi se u saopštenju Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

U zavisnosti od ranga, kao i plasmana na takmičenju, za svakog kandidata biće definisan i iznos jednokratne naknade u visini od 20.000 do 200.000 dinara.

Priznata takmičenja obuhvaćena su Kalendarima takmičenja utvrđenim od strane Ministarstva prosvete na republičkom ili međunarodnom nivou, kao i takmičenja iz oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i muzičke i baletske umetnosti.

Osnovni cilj i misija ovog načina nagrađivanja već 15 godina je, kako se navodi,  pružanje podrške mladim i izuzetnim talentima u najranijim fazama njihovog školovanja ali i motivacije da nastave da ređaju uspehe kako bi kasnije postali i stipendisti Fonda.

Fond za mlade talente se nalazi u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata u Srbiji.

Do danas je dodeljeno više od 40.000 stipendija i nagrada studentima i učenicima srednjih škola. U okviru aktuelne sveobuhvatne reforme Fonda, ostvarene su brojne saradnje sa javnim i privatnim sektorom i uvedene novine u programe podrške Fonda.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…