Konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“

Marina Kovačev
Foto: facebook.com/privatna_arhiva

Novi Sad – Novosadska novinarska škola raspisuje konkurs za Godišnju nagradu „Marina Kovačev“, koja se dodeljuje najboljem mladom novinaru/ki u Srbiji.

Nagrada Novosadske novinarske škole dodeljuje se od 2001. godine, a pod imenom „Marina Kovačev“ od 2018. u znak sećanja na koleginicu Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Cilj nagrade najboljem mladom novinaru/ki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije.

Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara/ke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje.

Konkurs je otvoren do 25. novembra do 23:59, a pravo prijave kandidata/kinja imaju redakcije kao i pojedinci.

Kandidati/kinje se prijavljuju popunjavanjem ovog formulara i slanjem nekoliko reprezentativnih priča objavljenih u periodu od 1. januara do 1. novembra 2023. godine na adresu valentina@novinarska-skola.org.rs (linkovi ka pričama ili skenirani ukoliko su bile objavljene u štampanim medijima).

Odluku o dobitniku donosi petočlana komisija koju čine predstavnik/ca Novosadske novinarske škole, predstavnik/ca Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik/ca nagrade i dva eksterna medijska eksperta.

Proglašenje pobednika biće organizovano na godišnjoj svečanosti Novosadske novinarske škole krajem decembra 2023. godine.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…