Konkurs za godišnju nagradu „Đoko Vještica“

Beograd, 06. septembar 2016 (UNS) – Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisuje konkurs za novinarsku nagradu “Đoko Vještica”.

Nagrada za novinarsku humanost “Đoko Vještica” dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Za nagradu mogu da konkurišu autori sa radovima objavljenim u periodu od 21. oktobra 2015. godine do 21. oktobra 2016. godine.

Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, treba dostaviti u pet primeraka na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd sa naznakom "Za novinarsku nagradu Đoko Vještica".

Predlozi koji se dostavljaju lično moraju biti doneti najkasnije do 21. oktobra u 12 sati, dok radovi koji se dostavljaju poštom treba da budu poslati najkasnije 21. oktobra.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće dodeljena 26. oktobra 2016. godine. Novčani deo nagrade donira vlasnik firme Lemiks Jovica Pavlović iz Beograda.

Nagrada “Đoko Vještica” ustanovljena je 2011. godine. Dosadašnji dobitnici su Dragoljub Janojlić („Palanačke novine“) za 2011, Silvija Slamnig (“Kurir”) i Sadik Hamidović (net radio “Veselje”) za 2012. godinu,  Tamara Grujić (TV Prva) i Branko Stanković (RTS) za 2013. godinu, Miroljub Dugalić („Politika“) za 2014. godinu i Stevo Lapčević („Sremske novine“) za 2015. godinu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…