Konkurs za Godišnju medijsku nagradu za toleranciju

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji raspisao je konkurs za Godišnju medijsku nagradu za toleranciju.

Pravo učešća na konkursu imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na temu tolerancije, borbe protiv diskriminacije i zaštite ravnopravnosti, u periodu od 1. januara 2015. do 15. oktobra 2015. godine.

Iz jedne medijske kuće, može da konkuriše više novinara/novinarki, ali svako od njih može da pošalje samo jedan prilog/tekst.

Medijske tekstove i priloge je potrebno poslati do 15. oktobra 2015. godine na mejl poverenik@ravnopravnost.gov.rs ili poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti (za novinarski konkurs), Beogradska 70/I, 11000 Beograd.

Prijava za konkurs treba da sadrži medijski prilog/tekst i kratku biografiju sa kontaktima autora/autorke.

Format prijave: za radio i televiziju – link i disk sa prilogom, za štampane i onlajn medije – link i objavljen tekst u PDF formatu.

Kriterijumi koji će se ocenjivati su: prepoznavanje fenomena diskriminacije, doprinos smanjivanju stereotipa i predrasuda, afirmativno izveštavanje, promovisanje ravnopravnosti i upotreba rodno osetljivog jezika.

Nagrade se dodeljuju u dve kategorije:
– prva, druga i treća za radijski/TV prilog;
– prva, druga i treća za štampani/onlajn tekst.

Prva nagrada je studijska poseta evropskoj medijskoj kući koja ima dobru praksu promocije i zaštite ljudskih prava i borbe protiv diskriminacije, druga je digitalni foto album i komplet knjiga, dok je treća nagrada komplet knjiga.

Izvor: Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…