1. Početna
  2. Kultura
  3. Film
  4. Konkurs za FECI – radionicu dokumentarnog filma za srednjoškolce sa EX YU prostora

Konkurs za FECI – radionicu dokumentarnog filma za srednjoškolce sa EX YU prostora

kamera

Požega, 18. oktobar 2019. – U cilju podsticanja filmskog stvaralaštva i promocije dokumentarnog filma među mladima, Nezavisni filmski centar „Filmart“ iz Požege (Srbija), raspisuje konkurs za upis polaznika Filmskog edukativnog centra „Interakcija“ – radionica dokumentarnog filma (FECI).

Rok za prijavljivanje: 31.10.2019. godine.

FECI je petodnevni edukativni program namenjen srednjoškolcima iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije koji žele da nauče više o kreativnom dokumentarnom filmu, a koji već imaju osnovna znanja iz oblasti filmskog stvaralaštva.

Deset izabranih polaznika će, od 29.11. do 3.12.2019. godine,  imati priliku da nauče kako da napišu priču za dokumentarni film, ali i kako da produciraju, režiraju, snime i izmontiraju dokumentarac.

Radionice se održavaju u Užicu i Beogradu, a predavači su dr Aleksandra Milovanović – montažerka, Miloš Ivanović – producent i Dejan Petrović – reditelj.

 FECI se realizuje  uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…