Konkurs za Erazmus+ ambasadore u Srbiji

Fondacija Tempus

Beograd, 21. januar 2017. – Raspisan je konkurs za Erazmus+ ambasadore za Republiku Srbiju.

Kako saopštava Fondacija Tempus, cilj konkursa je uspostavljanje mreže ambasadora programa Erazmus+ kako bi stručna i šira javnost bila što bolje informisana o mogućnostima koje program pruža.

Erazmus+ ambasadori, ukazuju iz Fondacije Tempus,  dobro poznaju Erazmus+ program i/ili prethodne EU programe iz oblasti obrazovanja i mladih, i zainteresovani su da učestvuju u promociji programa i mogućnosti koje pruža, u regionu u kom žive i šire. 

Rok za prijavu je 17. februar 2017. godine, 23:59 časova. Za sve dodatne informacije zainteresovani kandidati i kandidatkinje obratiti Fondaciji Tempus putem mejla: konkursi@tempus.ac.rs

Misija Erazmus+ ambasadora je širenje informacija o Erazmus+ programu u cilju povećanja broja učesnika u programu u Srbiji. Erazmus+ ambasadori informišu potencijalne korisnike o mogućnostima učešća u programu. 

Erazmus+ je program Evropske unije koji, u periodu od 2014. do 2020. godine, finansira projekte saradnje u oblasti obrazovanja, obuka, omladine i sporta.

Kandidat za Erazmus+ ambasadora treba da bude upoznat sa osnovnim informacijama o Erazmus+ programu i konkurisima za projekte iz svih oblasti za koje trenutno postoje mogućnosti za korisnike iz Republike Srbije: Visoko obrazovanje, škole, stručno i obrazovanja odraslih, mladi, dok je dobro poznavanje bar jednog od delova programa obavezno.

Ambasadori se biraju na period od dve godine. Pre početka aktivnosti, svaki ambasador treba da predloži plan aktivnosti za narednih šest meseci.

Rad ambasadora je volonterski. 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…