1. Početna
  2. Vesti
  3. Evropska unija
  4. Srbija i Evropska unija
  5. Konkurs za Erazmus+ ambasadore u Srbiji za oblast mladih

Konkurs za Erazmus+ ambasadore u Srbiji za oblast mladih

Erasmus plus

Beograd, 22. februar 2018. – Fondacija Tempus raspisala je konkurs za Erazmus+ ambasadore za oblast mladih.

Kako navode iz Fondacije Tempus, cilj konkursa je uspostavljanje mreže ambasadora programa Erazmus+ kako bi stručna i šira javnost bila što bolje informisana o mogućnostima koje program pruža.

Erazmus+ ambasadori za oblast mladih dobro poznaju Erazmus+ program i/ili prethodne EU programe za oblast mladih i zainteresovani su da učestvuju u promociji programa i mogućnosti koje pruža, u regionu u kom žive i šire.

Misija Erazmus+ ambasadora je širenje informacija o Erazmus+ programu u cilju povećanja broja učesnika u programu u Srbiji. Erazmus+ ambasadori informišu potencijalne korisnike o mogućnostima učešća u programu.

Erazmus+ je program Evropske unije koji, u periodu od 2014. do 2020. godine, finansira projekte saradnje u oblasti obrazovanja, obuka, omladine i sporta.

Kandidat za Erazmus+ ambasadora treba da bude upoznat sa osnovnim informacijama o Erazmus+ programu i konkursima za projekte iz svih oblasti za koje trenutno postoje mogućnosti za korisnike iz Republike Srbije: visoko obrazovanje, škole, stručno i obrazovanje odraslih, mladi, dok je dobro poznavanje dela programa koji se odnosi na mlade obavezno.

Detaljnije informacije o konkursu možete pročitati na sajtu Fondacije Tempus.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…