1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Konkurs za dodelu stipendija učenicima za školsku 2022/2023. godinu

Konkurs za dodelu stipendija učenicima za školsku 2022/2023. godinu

Fondacija „Ana i Vlade Divac“

Beograd, 02. avgust 2022. – Fondacija „Ana i Vlade Divac“, u saradnji sa grupom donatora, raspisuje konkurs za dodelu stipendija odličnim učenicima koji 2022. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Konkurs je otvoren do 19. avgusta 2022.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji u septembru 2022. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju (najmanje 4,50 poslednje tri školske godine).

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ neće odbacivati prijave kandidata koji već dobijaju stipendiju iz drugih izvora (opštinske, državne stipendije i sl), osim u slučaju učenika koji dobijaju stipendiju za izuzetno nadarene učenike Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

Detaljnije informacije o konkursu možete pronaći na sajtu Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…