Konkurs u oblasti zagovaranja održive poljoprivrede u zemljama Zapadnog Balkana

Konkurs

07. septembar 2016. – Partnerske organizacije: ORCA (Srbija), Centar za zaštitu i proučavanje ptica (Crna Gora), AKTIV (Kosovo), FLOROZON (Makedonija) i IEP (Albanija), objavile su poziv za podnošenje predloga projekata za jačanje kapaciteta civilnog društva u oblasti zagovaranja održive poljoprivrede u zemljama Zapadnog Balkana.

Na poziv mogu konkurisati organizacije civilnog društva (OCD) iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije i Kosova i to na temu zagovaranja u jednoj od tematskih oblasti održive poljoprivrede: kvalitet voda, zemljišta, biljna proizvodnja, stočarstvo, bezbednost hrane, zaštita potrošača, poboljšanje položaja samih poljoprivrednika. Pored toga prihvatljivi su i projektni predlozi iz oblasti energije, upravljanja otpadom, zaštite biodiverziteta i očuvanja pejzaža.

Organizacije čiji predlozi projekata budu odabrani imaće priliku da: 

  • Učestvuju u obuci na temu organizacionog razvoja i zastupanja/zagovaranja (novembar/decembar 2016)
  • Učestvuju u obuci za pisanje projektnih predloga u oblasti održive poljoprivrede kao i mentoringu kroz punu podršku eksperata za razvoj projektnih aplikacija (januar – mart 2017)
  • Budu podržani sa maksimalnim iznosom od 25.000 eura po grantu. Vremenski rok za realizaciju 10 najboljih predloga projekata iznosi 12 meseci (maj 2017 – maj 2018). 

Ovaj konkurs se realizuje u okviru regionalnog projekta „Održiva poljoprivreda za održivi Balkan: Jačanje zagovaračkih kapaciteta organizacija civilnog društva i kreiranje politika na Zapadnom Balkanu“ koji finansira Evropska unija i traje četiri godine, sa ukupnim budžetom od 960.760 eura. 

Rok za dostavljanje predloga je 10. oktobar 2016. godine do 16 časova. Forme i smernice za popunjavanje projektnog predloga možete preuzeti ovde.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…