1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Konkurs: Poziv za OCD da se prijave za organizovanje radnih praksi

Konkurs: Poziv za OCD da se prijave za organizovanje radnih praksi

Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) i Udruženje mladih Roma Srbije (UMRS) pozivaju sve zainteresovane organizacije civilnog društva (OCD), da se prijave na konkurs za prijem praktikanta ili praktikantkinje na radnu praksu,  u okviru projekta ”Više iskustva za više prilika za zaposlenje mladih Roma i Romkinja”, koji se organizuju uz finansijsku podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

Projekat ”Više iskustva za više prilika za zaposlenje mladih Roma i Romkinja” omogućuje mladim Romima i Romkinjama da steknu prvo radno iskustvo, koje će doprineti povećanju njihove zapošljivosti na tržištu rada, kao i težnji da se izbore sa predrasudama društva u koje žele da se uključe.

Do sada je održana prva aktivnosti, trodnevni  trening  za jačanje kapaciteta i podizanje zapošljivosti učesnika/ca, kako bi mogli da se uključe u aktivno traženje posla sa stečenim znanjem i veštinama.

U toku je druga aktivnost, organizovanje dvomesečne radne prakse u organizacijama civilnog društva, kako bi stekli i prva radna iskustva koja će doprineti njihovom profesionalnom usavršavanju.  Ovim projektom želimo pre svega da motivišemo romsku omladinu za aktivno traženje posla, kako bi se prevazišla isključenost i začarani krug siromaštva, kroz povećani socijalni kontakt na svakodnevnom nivou van romske zajednice. U isto vreme širimo pozitivnu sliku, razbijamo ukorenjene obostrane predrasude, a isto tako razvijamo solidarnost, toleranciju, uvažavanje i jednake šanse u nevladinom sektoru.

Vreme održavanja prakse:

Radne prakse se održavaju od 1. marta do 30. aprila 2016. godine.

Gradovi koji mogu da se prijave na konkurs:

Sombor, Novi Sad, Beograd, Požarevac, Kruševac, Niš, Surdulica/Vranje.

Troškovi:

KOMS i UMRS snose troškove naknade za praktikante i praktikantkinje, a sve prijavljene organizacije će biti kontaktirane tokom i nakon trajanja poziva kako bismo mogli da preciziramo optimalne uslove za obavljanje prakse.

Rok za prijavu OCD:

Sve zainteresovane organizacije civilnog društva mogu se prijaviti za angažovanje praktikanta/kinje popunjavanjem formulara koji se nalazi ovde najkasnije do četvrtka 25. februara 2016. godine najkasnije u 15.00h.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Mariju Mitrović.

Izvor: Krovna Organizacija Mladih Srbije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…