Komlen Nikolić: Tužilaštvo da utvrdi kako su informacije o otmici devojčice dospele u javnost

Lidija Komlen Nikolić

Beograd, 10. januar 2020.  – Predsednica Udruženja tužilaca Srbije (UTS) Lidija Komlen Nikolić izjavila je da smatra da su vesti o otmičaru Ninoslavu Jovanoviću, koje su iznete u pojedinim tabloidima u izdanju za četvrtak, „nagađanje“ i da ne predstavljaju detalje istrage koja je u toku.

Komlen Nikolić rekla je agenciji Beta da je u ovom momentu od javnog interesa da nadležni tužilac utvrdi da li su i na koji način su određene informacije dospele u javnost i nakon toga proceni ima li mesta za gonjenje po službenoj dužnosti.

U ovom momentu baratamo nepreciznim informacijama. Pored krivičnog postupka postoje i mehanizmi u Zakonu o javnom informisanju koje tuzilaštvo može da iskoristi„, kazala je ona.

Komlen Nikolić je dodala da je Tužilaštvo u Nišu trenutno jedino koje može da reaguje na te naslove.

Ona je navela da smatra da je jedini način da se otkrije da li je tužilaštvo dostavilo medijima detalje istrage da se u javnost iznese zapisnik, ali je to ocenila „suludim„.

Pojedini tabloidi su na naslovnim stranama doneli izjave uhapšenog Ninoslava Jovanovića o tome kako je danima mučio otetu dvanaestogodišnju devojčicu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…