Koalicija za dobročinstvo: Konkurs za promociju filantropije, kulture davanja i transparentnosti u lokalnoj zajednici

filantropija

Beograd, 19. septembar 2019. – Fondacija Ana i Vlade Divac, zajedno sa ostalim članicama Koalicije za dobročinstvo (Trag fondacija, Smart Kolektiv, Catalyst Balkans, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije) i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), realizuje Projekat za unapređenje okvira za davanje.

Rok za podnošenje predloga projekata traje do Nacionalnog dana davanja, 9. oktobra 2019. godine, u ponoć.

Pored toga, navedene organizacije rade na razvoju filantropske infrastrukture, produbljivanju međusektorskih partnerstava, promociji kulture davanja i unapređenju pravnog okvira za razvoj podsticajnog i transparentnog davanja.

S tim u vezi, raspisan je konkursSlavimo filantropiju”.

Cilj ovog konkursa je podrška lokalnim udruženjima i fondacijama za realizaciju lokalnih kampanja sa ciljem promocije filantropije, kulture davanja i transparentnosti među građanima i građankama u lokalnoj zajednici, sa ciljem rasta filantropskih davanja, razvoja međusektorskih partnerstava na lokalu i podizanja nivoa transparentnosti i poverenja građanki i građana u organizacije civilnog društva.

Program nudi mogućnost udruženjima i fondacijama da realizuju svoje lokalne kampanje koje promovišu filantropiju, podstiču davanja, podižu nivo transparentnosti i poverenja u organizacije civilnog društva i u realizaciju uključuju veliki broj građana i građanki, a posebno učenike, studente i mlade.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja i fondacije čije je sedište registrovano na teritoriji Republike Srbije i koja su podnela finansijske izveštaje Agenciji za privredne registre za 2018. godinu. Prednost imaju udruženja i fondacije čije je sedište van centalnih beogradskih gradskih opština.

Odobrene kampanje se moraju realizovati u periodu od novembra 2019. do 31. marta 2020. godine.

Udruženja i fondacije za realizaciju projekta/kampanje mogu dobiti do 200.000 dinara. Projekat je oslobođen plaćanja PDV-a u skladu sa međudržavnim ugovorom.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Film, Kultura

Filmart raspisao tri konkursa za Interakciju 2024.

_______
Požega – Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege je, povodom održavanja Interakcije 2024, raspisao konkurse za učešće u devetnaestom Studentskom filmskom kampu, na dvanaestom izdanju Radionice dokumentarnog filma, kao i…