Knjiga pesama Tamare Đuran „Još pre vremena“ u izdanju Arhipelaga

Foto: arhipelag.rs

Beograd – Nova knjiga pesama Tamare Đuran „Još pre vremena“ objavljena je u izdanju Arhipelaga u pesničkoj ediciji Element.

Povezane jedinstvenom temom i celovitom zamisli, pesme u knjizi „Još pre vremena“ oblikuju poemu o modernoj jedinki koja kroz obrede i iskušenja ljubavi traga za smislom svakodnevice.

Jedno od najdubljih duhovnih iskustava uči nas da je pesnički jezik pouzdan zastupnik našeg unutrašnjeg glasa. Bilo je to mislećem čoveku jasno „da se poslužimo naslovom ove pesničke knjige -još pre vremena. Tamara Đuran poeziju razume kao intimističku lirsku fakturu oblikovanu prema potrebama traganja za smislom, ali je pritom svesna da je govor sam po sebi vrsta traganja. Otuda ove stihove možemo čitati ne samo u ključu ljubavne lirike već i kao dijalog s hipotetičkim novim ja, koje svoju projekciju nalazi u dosluhu sa stvarnošću drugog„, kaže pesnik Dejan Aleksić u recenziji knjige.

Jedno od najdubljih duhovnih iskustava uči nas da je pesnički jezik pouzdan zastupnik našeg unutrašnjeg glasa. Bilo je to mislećem čoveku jasno – da se poslužimo naslovom ove pesničke knjige još pre vremena. Tamara Đuran poeziju razume kao intimističku lirsku fakturu oblikovanu prema potrebama traganja za smislom, ali je pritom svesna da je govor sam po sebi vrsta traganja. Otuda ove stihove možemo čitati ne samo u ključu ljubavne lirike već i kao dijalog s hipotetičkim novim ja, koje svoju projekciju nalazi u dosluhu sa stvarnošću drugog„, kaže pesnik Dejan Aleksić u recenziji knjige „Još pre vremena“.

Tamara Đuran je završila Srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Lektor je i jezički konsultant.

Pre knjige „Još pre vremena“, objavila je dve knjige pesama: „Evolucija reči (2006) i „Кamen i kost (2021).

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…