1. Početna
  2. Kultura
  3. Kif: CRTA za nas i dalje važan partner

Kif: CRTA za nas i dalje važan partner

Denis Kif

Beograd, 15. decembar 2017. – Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif nije želeo da komentariše vest da je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA, a dodao je da njegova zemlja ceni saradnju sa srpskim parlamentom, a da je CRTA i dalje njen važan partner.

"Visoko cenimo našu saradnju sa Skupštinom Srbije. Parlament je važan deo svake demokratije. Takođe, CRTA je za nas i dalje vrlo važan partner, pošto želimo civilno društvo koje doprinosi transparentnosti", rekao je novinarima ambasador Velike Britanija koja je među zemljama koje najviše ulažu u otvorenost parlamenta.

Ambasador Kif je na konferenciji "Zapadni Balkan i EU: Put ispred nas" to rekao na pitanje novinara o tome što je Skupština Srbije raskinula Memorandum o saradnji sa organizacijom CRTA koja je zatamnila svoj sajt "Otvoreni parlament". 

CRTA je to objasnila time što "ne želi i ne može da posmatra urušavanje" kojem Skupština Srbije "podvrgnuta poslednjih dana", tokom debate o državnom budžetu za 2018. godinu. Ta organizacija je dodala da će sajt "Otvoreni parlament" biti zatamnjen dok "situacija ne počne da se vraća u civilizacijske tokove".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…