Kandić: U Srbiji su izgubljeni građanski duh i ton

Nataša Kandić

Beograd, 16. novembar 2019. – Srbija je politički zagađena, pa je prostački govor sa uvredama i pretnjama postao dominantan na najvišem nivou, rekla je za Fonet osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić i ocenila da se takav ton može čuti i iz redova opozicije.

Komentarišući nedavne izjave predsednika Srpske desnice Miše Vacića u Šapcu i Bujanovcu, Kandić je konstatovala da su to poruke koje su dopuštene sa najvišeg političkog nivoa.

Takve su izjave usmerene protiv onoga što predstavlja neka dobra mesta u Srbiji, koja su na udaru i to takvim rečnikom koji se može čuti u Srbiji i nigde više“, ukazala je Kandić.

Ona smatra da su u Srbiji izgubljeni građanski duh i ton i rešenje vidi u tome da se probudi i pobuni upravo taj dobar, pametan i obrazovani deo Srbije.

Kandić je poručila da deca u Srbiji ne bi trebalo da rastu u takvoj klimi i okolnostima u kojima ništa dobro ne mogu da čuju i nauče.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…