1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Kampanja protiv novinara Nenada Živkovića može biti i izuzetno opasna

Kampanja protiv novinara Nenada Živkovića može biti i izuzetno opasna

Savet za štampu

Beograd, 9. jul 2019. – Upravni odbor Saveta za štampu upozorava u saopštenju da kampanja koju portal „Epančevo“ mesecima vodi protiv novinara Nenada Živkovića, ne predstavlja samo drastičan slučaj gaženja svih profesionalnih i etičkih normi, već može biti i izuzetno opasna.

Upornim, ničim nepotkrepljenim, nedokazanim i nedokazivim optužbama, uz izuzetno uvredljive kvalifikacije, redakcija portala ozbiljno ugrožava Živkovićevu sigurnost„, ukazuje Upravni odbor.

U saopštenju se podseća da je Komisija za žalbe Saveta za štampu dva puta u protekla tri meseca odlučivala o desetak tekstova na koje se Živković žalio.

Oba oba puta je zaključila da ovakav vid targetiranja i diskreditovanja osobe koji ima drugačije politi?ke stavove od redakcije portala „Epančevo“ prevazlazi okvire bilo kakve diskusije o (ne)poštovanju novinarske profesije.

Zbog toga Savet poziva organe nadležne za bezbednost novinara da reaguju i zaštite Živkovića od daljeg medijskog linča.

U Upravnom odboru Saveta za štampu su predstavnici Asocijacije medija, Lokal presa, Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Udruženja novinara Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…