Kadar 24 otvoren za valjevske učenice i učenike

Valjevo, 27. oktobar 2016. – U toku je upis novih polaznika i polaznica Kreativnog studija Kadar 24 – studija za decu i mlade koji se bavi pozorištem, filmom, televizijom i internetom.

Polaznici  i polaznice imaju priliku da besplatno steknu elementarno obrazovanje iz oblasti dramske umetnosti i kulture medija.

Kadar 24 je nastao 1. aprila 2012. godine u OŠ Nada Purić u Valjevu. Najpre, kao svojevrsni laboratorijum, kreativno je eksperimentisao sa najtalentovanijom decom ove škole.

''Rad Studija Kadar 24 koncipiran je na osnovu plana i programa akademskih studija dramskih umetnosti. On je prilagođen uzrastu polaznika i sveden na pružanje  najelementarnijeg obrazovanja iz oblasti pozorišta, filma, televizije i interneta'', navodi Nemanja Mirković iz Kreativnog studija Kadar 24.

''Polaznici Studija Kadar 24, po metodu francuskih umetničkih škola, izučavaju mnoge oblasti: glumu, režiju, scenario, montažu, muziku, koreografiju, kostimografiju, scenografiju, dizajn'', rekla je Jovana Letić Mirković iz Kreativnog studija Kadar 24.

Program Studija Kadar 24 obrađuje teme koje se tiču dece i mladih i koje sami predlažu polaznici.

Prolazeći kroz kompletan proces stvaranja pozorišne predstave, kratkih igranih i dokumentarnih filmova, televizijskih emisija i veb sajta, deca imaju priliku da ispolje sve svoje talente.

Glavni zadatak stručnog tima Studija Kadar 24 je da podstakne dečju maštu i kreaciju.

Zaiteresovani učenici i učenice mogu se prijaviti do 3. novembra 2016. godine. Nakon toga, biće organizovana audicija za sve zainteresovane, izuzev dece koja su se direktno upisala.
 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…