Jubilarni Japansko-srpski festival filma od 8. do 12. novembra u Beogradu

Foto: facebook.com/japanshortfilmfestivalserbia

Beograd – Jubilarni deseti Japansko-srpski festival filma (JSFF) biće održan od 8. do 12. novembra.

Projekcije filmova će se održavati u Jugoslovenskoj kinoteci i Sinepleks (Cineplexx) Galeriji, najavili su organizatori.

JSFF će prikazati filmove „najnovije srpske i japanske produkcije„, a tema festivala je „Trajanje„, budući da je njegovih deset godina „svedočanstvo trajnog uticaja koji je imao na promovisanje kulturne razmene između dve zemlje“, navodi se u saopštenju.

I ne samo na JSFF-u, već i u svetskoj kinematografiji, trajanje je faktor koji pretvara ispričane priče u legende, ukazuje na iskonske vrednosti koje opstaju kroz vreme i postaje dokaz uspeha„, ocenjeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, JSFF će dodeliti nagrade za najbolji dugometražni srpski i japanski film, zatim tri nagrade u kategoriji kratkometražnog filma i počasnu nagradu.

JSFF je tematski festival kulturne razmene sa fokusom na filmsku umetnost, koji se dešava u Beogradu i Tokiju u organizaciji Udruženja za razvoj umetnosti i kulture „Cultcrave“ i uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Grada Beograda.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…