Jovanović: Svejedno je ko će voditi novu Vladu Srbije, za sve kandidate lojalnost Vučiću je neupitna

Jelka Jovanović

Beograd, 19. avgust 2020. –  Novinarka Novog magazina Jelka Jovanović izjavila je da je u trenutnom rasporedu moći svejedno je ko će voditi Vladu Srbije, da li će to biti Miloš Vučević ili Ana Brnabić.

Oboje su odani, a isključivo odlučuje Aleksandar Vučić, koji ne samo što celu zemlju drži u neizvesnosti već i svoje kadrove„, ocenila je Jovanović za N1.

 Po njenim rečima, za sve kandidate lojalnost je neupitna a Ana Brnabić je pokazala mnogo veću lojanlost nego što se očekivalo.

Jovanović je navela da će u sadašnjem sazivu parlamenta samo poslanici Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina biti opozicija.

Svi ostali biće deo vlasti. Igrokaz koncentraciona ili koaliciona vlada ne menja suštinski stvar. Ono što može da bude interesantno je hoće li Vučić koncentracionom vladom zaista dovesti Srbiju do novih izbora mnogo pre vremena, iako ne postoji razlog. Sa stanovišta građana i sistema i političke moći je svejedno da li će biti koaliciona sa jednim partnerom ili koncentraciona„, kazala je novinarka Novog magazina.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…