Jovanović: Novi Pravilnik o sufinansiranju projekata tačno definiše postupak

Foto: Tanjug

Beograd – Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je da novi Pravilnik o sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja tačno definiše postupak projektnog sufinansiranja kojim se najviše i bavi Zakon o javnom informisanju i medijima.

U Praviliniku se definiše izgled obrazaca, način bodovanja projekata, način na koji se biraju članovi komisije koji odlučuju koji će projekti biti sufinansirani, kako se vrši evaluacija projekata i mnoge druge stvari koje su bitne za proces sufinansiranja„, rekao je medijima Jovanović u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

On je dodao da je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija zato organizovalo niz obuka sa predstavnicima lokalnih samouprava, ali i sa predstavnicima novinarskih i medijskih udruženja, i da im u svemu tome pomaže Misija OEBS-a u Srbiji.

Danas imamo jednu takvu radionicu ili obuku i ono što je bitno, to je da je po novom Zakonu o informisanju i medijima, rok za objavljivanje poziva za projektno sufinansiranje je 1. mart. Ministarstvo informisanja i telekomunikacija će taj rok ispoštovati i oglasićemo naše pozive 29. februara, a pozivam i sve lokalne samouprave da u tom roku objave svoje pozive„, rekao je Jovanović.

Dodao je da su radionice organizovali regionalno u Novom Sadu, Nišu, Beogradu i Kragujevcu i da je za njih vladalo veliko interesovanje.

Danas završavamo jer oglasi moraju da se spremaju, a zaposleni u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija stoje na raspolaganju svim lokalnim samoupravama u pomoći i pripremi oglašavanja poziva„, poručio je Jovanović.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Bela kuća
Svet, Vesti

IPESE pripremio „Vodič za američke izbore“

_______
Beograd – Jedinstven sistem glasanja u Sjedinjenim Američkim Državama zbunjuje mnoge, zbog čega je Institut za politiku i ekonomiju jugoistočne Evrope (IPESE) pripremio „Vodič za američke izbore„. U Vodiču se…