Još 166,4 miliona za evrointegracije u Srbiji

Evropske integracije

Beograd, 05. januar 2017. – Evropska unija je odlučila da dodeli dodatnih 166,4 miliona evra za podršku pristupanju Srbije EU i ta bespovratna pomoć moći će da se iskoristi u naredne tri do četiri godine, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.

Taj novac će biti iskorišćen za podsticanje konkurentnosti i inovacija i podršku malim i srednjim preduzećima, podršku lokalnom razvoju, poboljšanje kvaliteta obrazovanja, finansiranje učešća Srbije u programima EU, razvoj zakonodavnih i institucionalnih kapaciteta, sprovođenje standarda EU i pristupnim pregovorima, prenela je Beta.

Pomoć je namenjena i akcionim planovima Srbije u oblasti vladavine prava i osnovnih prava, unapređenju upravljanja granicama i kontrole migracija, kao i suzbijanju prekograničnog kriminala.

"Sa više od tri milijarde evra bespovratne pomoći od 2001. i planiranih milijardu evra u naredne četiri godine, EU je daleko najveći partner Srbije", navodi se u saopštenju.

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je izjavio da nova podrška Srbiji pokazuje koliko je EU ozbiljna u pogledu njene evropske budućnosti.

"Nastavićemo da podržavamo modernizaciju Srbije i donosimo konkretne prednosti građanima", kazao je Devenport.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…