Jeremić: U opozicioni savez su dobrodošli i Demokratska stranka, kao i Dveri

Vuk Jeremić

Beograd, 20. april 2018. – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da nema nikakvih trvenja između Dragana Đilasa, Saše Jankovića i njega i da nema nikakve sumnje da partneri sa beogradskih izbora ostaju zajedno i u budućnosti, a da su u toku razgovori i sa drugim opozicionim akterima o uključivanju u zajednički blok.

"Saradnja nijednog trenutka nije niti će biti dovedena u pitanje. Sastanak sa Jankovićem i Đilasom je bio konstruktivan i postigli smo visok stepen saglasnosti. To nisu razgovori na 'život ili smrt', nego se dogovaramo o najefikasnijoj formi delovanja, kao i o prioritetima. Toliko je toga pogrešnog u Srbiji da se ne može sve ođednom staviti na sto", rekao je Jeremić televiziji Naša.

Jeremić je naveo da su za Narodnu stranku u zajednički opozicioni front dobrodošli i Demokratska stranka, kao i Dveri, i istakao da bi uslov za priključivanje novih članica opozicionom bloku trebalo da bude da se javno obavežu da neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom ni na jednom nivou vlasti.

"Narodna stranka će učiniti sve da se homogenizuje otpor pogubnom režimu SNS-a i zato je važno i proširenje opozicionog fronta i na one koji nisu politički ustrojeni – sindikate, intelektualce i istaknute ličnosti javnog i kulturnog života", rekao je Jeremić.

Jeremić je, povodom ranijih najava da će danas, 20. aprila biti formirana Zajednica srpskih opština, rekao da je predsednik Srbije nedavno hitno pozvan u Berlin, gde mu je nemačka kancelarka Angela Merkel eksplicitno naredila da odustane od osnivanja ZSO.

"Vučić mora da uradi sve što mu kažu, jer je ucenjen i zato mu je manevarski prostor sužen na minimum. Kancelarka Nemačke je ozbiljna politička figura, ali Vučiću ruku zavrću i niži službenici stranih država, poput svojevremeno Hojta Brajana Jia. Vučić pred njima saginje glavu, a onda se iživljava na građanima Srbije i domaćim političkim protivnicima", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da kontroverzni američki lobista Kori Levandovski u ponedeljak dolazi u Beograd ne da bi držao predavanje, kako je zvanično najavljeno, nego da bi se sa Vučićem dogovorio oko cene za telefonski razgovor sa predsednikom SAD Donaldom Trampom i tvit u kojem bi američki predsednik napisao da su razgovarali i da je "Vučić hrabar".

"Levandovski je spreman da obezbedi taj telefonski razgovor i Trampov tvit za ogromnu nadoknadu. Vučić je Levandovskom ponudio da zauzvrat bira šta želi. To bi na primer moglo biti da bude posrednik u prodaji srpskog Telekoma, izgradnja stambenog kompleksa, sličnog Beogradu na vodi ili učešće u poslu sa hidrocentralama preko Vučićevog kuma Nikole Petrovića", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je, kada je obelodanio informaciju o pregovorima Vučića i Levandovskog, predsednik Srbije "nespretno slagao" da je čuo samo za fudbalera sa tim prezimenom i da Vučića konkretne informacije koje iznosi predsednik Narodne stranke očigledno "dovode do emotivne i druge vrste nestabilnosti".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…