Jelena Mihailović (Jela Cello) na koncertu u Beogradu predstavlja „Potragu za magičnim violončelom“

Jelena Mihailovic

Beograd, 4. jul 2019. – Posle niza koncerata u zemlјi i svetu, Jela Cello (Jela Mihailović) će 29.novembra održati prvi veliki beogradski koncert uz pratnju velikog simfonijskog orkestra.

Po zvanju specijalista muzičke umetnosti, Jela već dugi niz godina kombinuje klasičan muzički izraz sa obradama pop i rok klasika u aranžmanima za violončelo i simfonijski orkestar.

Nјene interpretacije Purple Haze-a (Jimi Hendrix), Eleanor Rigby (The Beatles) kao i srpskih narodnih pesama privukle su pažnju širokog auditorijuma, poznatih svetskih producenata i afirmisanih umetnika.

Nastupa na različitim scenama širom sveta, a kao jedan od najinteresantnijih nastupa može se izdvojiti nastup na dodeli Oskara u Los Anđelesu i saradnja sa holivudskim velikanima među kojima je i jedan od najvećih filmskih režisera James Cameron.

Koncert u Beogradu biće audio-vizuelni spektakl, poslastica za lјubitelјe kvalitetne muzike i sinteze dobrih frekvencija.

Jela Cello & Power Symphony Orchestra izvešće muziku sa Jelinog najnovijeg autorskog albuma „Potraga za magičnim violončelom“ koji je kao i prethodna dva, izdao PGP-RTS, dok je svetsku distribuciju obezbedio Warner Music Group.

Potraga za magičnim violončelom“ je muzičko putovanje kroz kosmos i vreme na kom će se pored muzike sa najnovijeg albuma i Jelinog izvođenja na akustičnom violončelu uz simfonijski orkestar naći i obrade pop i rok klasika koje će Jela izvesti na električnom violončelu takođe uz pratnju simfonijskog orkestra.

Raznolikost Jelinog muzičkog opusa garantuje uzbudlјiv muzički doživlјaj, kako za lјubitelјe klasične muzike tako i za publiku koja je okrenuta drugim muzičkim pravcima koje je Jela vešto uklapajući uobličila u nešto što bi moglo da se okarakteriše kao totalna muzika.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…