Javni poziv za jedinice lokalne samouprave za izradu Akcionih planova energetski i klimatski održivog razvoja

Foto: smartkolektiv.org/

Beograd – Organizacija „Smart kolektiv“ iz Beograda saopštila je da je raspisala javni poziv za prijavu jedinica lokalne samouprave na konkurs za izradu Akcionih planova energetski i klimatski održivog razvoja.

Konkurs je raspisan u okviru projekta „Green Kick“ i biće otvoren do 20. marta.

Na osnovu unapred određenih kriterijuma, biće izabrano pet opština, odnosno gradova sa kojim će se u narednom periodu raditi na izradi Akcionih planova.

Odabrane jedinice lokalne samouprave dobiće podršku za razvoj strateških dokumenata u vidu tehničke pomoći, koja uključuje savetodavne usluge i angažovanje stručnjaka za izradu dokumenata.

Tokom ovog procesa biće organizovane i aktivnosti za zaposlene u lokalnoj upravi koje se tiču izgradnje kapaciteta, poput obuka i radionica.

Kao uslov za pripremu Akcionih planova, izabrane opštine, odnosno gradovi će pristupiti Sporazumu gradonačelnika – najvećem svetskom pokretu gradova i opština usmerenom na lokalne aktivnosti koje utiču na klimu i energiju, navodi se u saopštenju.

Poziv je raspisan u okviru trogodišnjeg projekta „Green Kick“ koji se istovremeno sprovodi u tri zemlje regiona i ima za cilj da pojača uticaj civilnog društva u oblasti dekarbonizacije i zaštite od klimatskih promena.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Centrom za razvoj i podršku iz Tuzle i FORS Montenegro iz Nikšića.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…