1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Javni poziv civilnom društvu za podnošenje prijava radi praćenja i analize zakonodavnih inicijativa

Javni poziv civilnom društvu za podnošenje prijava radi praćenja i analize zakonodavnih inicijativa

Kuća ljudskih prava i demokratije Beograd

Kuća ljudskih prava raspisuje javni poziv za dodelu finansijskih sredstava pravnim licima (udruženjima, naučno-istraživačkim institutima i sl.) registrovanim na teritoriji Srbije u okviru projekta „Jačanje kapaciteta Zaštitnika građana za pokretanje zakonodavnih inicijativa kroz saradnju sa civilnim društvom“ koji finansira Ambasada Velike Britanije u Srbiji.

Cilj projekta „Jačanje kapaciteta Zaštitnika građana za pokretanje zakonodavnih inicijativa kroz saradnju sa civilnim društvom“ je da doprinese unapređenju normativnog okvira za zaštitu ljudskih prava u skladu sa međunarodnim standardima.

Projekat će doprineti jačanju uloge Zaštitnika građana kao nacionalne institucije za zaštitu ljudskih prava, u skladu s Pariskim principima, posebno u delu koji se odnosi na podsticanje i obezbeđivanje usklađivanja nacionalnih zakonskih propisa i prakse s međunarodnim instrumentima u oblasti ljudskih prava.

Projekat će doprineti i uspostavljanju koordinisane saradnje između Zaštitnika građana i civilnog društva, koja će dodatno ojačati ulogu i uticaj civilnog sektora na nacionalnu politiku i propise u oblasti ljudskih prava, vladavine prave, principa dobre uprave i ljudske bezbednosti. Ukupna vrednost projekta iznosi 45.950,00 £ i njegova realizacija će trajati do kraja novembra 2016. godine.

Rok za podnošenje prijava je 14. septembar 2015. godine. Sa izabranim pravnim licima ugovori će biti zaključeni početkom oktobra.

Detaljnije informacije o konkursu možete pronaći na sajtu Kuće ljudskih prava.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…