1. Početna
  2. Društvo
  3. Javna debata Arhus centra o konceptu cirkularne ekonomije

Javna debata Arhus centra o konceptu cirkularne ekonomije

debata

Novi Sad, 6. jul 2018. –  Arhus centar Novi Sad organizuje javnu debatu u sklopu projekta ‘’Promocija održive ekonomije za budućnost kroz studije slučaja iz Vojvodine’’, koji se realizuje uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije-Centrom za cirkularnu ekonomiju.

Javna debata održava se 13. jula 2018. godine u sali IV na II spratu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15 u Beogradu.

Javna debata nosi naziv ‘’Principi cirkularne ekonomije i energetske efikasnosti u građevinskoj indurstriji i zelena gradnja’’, a namenjena je predstavnicima privrede, institucija, civilnih organizacija i medija.

Cilj javne debate je bolje upoznavanje učesnika sa konceptom cirkularne ekonomije i doprinosom koji Arhus centri mogu da daju u procesu tranzicije ka održivom razvoju, kao i jačanje svesti relevantnih aktera, donosioca odluka i šire javnosti o značaju cirkularne ekonomije kao ključne poluge u dostizanju ciljeva održivog razvoja i smanjenju pritisaka na životnu sredinu.

Zainteresovani svoje učešće mogu potvrditi najkasnije do 10. jula 2018. godine na e-mail aarhus.novisad@gmail.com ili na telefon Branislavu Vukotiću 063/549-339.

Glavne teme koje će učesnici raspravljati su: energetska efikasnost, ’’pametne kuće’’, upravljanje otpadom i reciklaža, odnosno prefabrikacija postojećih objakata kao najpovoljniji način reciklaže u ovom trenutku u Srbiji, s obzirom na nedovoljno razvijenu industriju reciklaže čvrstog otpada u građevinarstvu. Učesnici će u okviru debate imati priliku da vide izložbu o dostignućima projekta ’’Napredak ka cirkularnoj/održivoj ekonomiji u Vojvodini- Pokretači i ometači eko inicijativa/pregledna studija’’.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…