Janković: Građani Srbije ne žele u EU zbog fondova već zbog oslonca

Saša Janković

 Beograd, 23. maj 2018. – Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković upoznao je člana Odbora za spoljne poslove i Odbora za evropsku politiku nemačkog Bundestaga Manuela Saracina i njegove saradnike sa činjenicom da građani Srbije ne žele u EU da bi koristili fondove unije, već da bi imali oslonac za izgradnju pravih vrednosti.

"Građani Srbije ne žele u EU da bi iskoristili njene fondove, već da bi u njoj našli oslonac za izgradnju istinskih zajedničkih vrednosti, životnog standarda i doprineli zajedničkim evropskim interesima", rekao je Janković gostima iz Nemačke na sastanku kojem je prisustvovao i ambasador Aksel Ditman.

Janković je, kako se dodaje u saopštenju, naveo da PSG želi iskrenu saradnju sa svim organizacijama koje baštine iste socijalno liberalne političke ideje i vrednosti.

PSG je, kako je naveo, čvesto opredeljen da u Srbiji gradi vladavinu prava i poštoovanje prava građana, socijalnu pravdu, borbu protiv korupcije i kriminala, institucionalnu, antifašističku, otvorenu, ekološku evropsku državu tržišne ekonomije, koja je u prijateljskim odnosima sa okruženjem i svetom.

Predsednik PSG je Saracinu čestitao na izuzetnom poznavanju prilika u Srbiji i okruženju i poželeo da i Srbija uspostavi demokratiju i razvije državu tako da bude faktor evropske stabilnosti.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…