Jakša Šćekić – dobitnik nagrade za životno delo Press vitez 2016

Beograd, 06. novembar 2016. (Danas) – Jakša Šćekić dobitnik je nagrade za životno delo Press vitez 2016, saopštio je Savet TV Festivala Press vitez.

U obrazloženju navode da je nagrada Šćekiću pripala za njegovu bogatu novinarsku karijeru koja je otpočela još 1976. godine, preneo je dnevni list Danas.

Šćekić je radio  za "Večernje novosti" u ulozi reportera, uređivao Dnevnik 1 i 3 na TV BG, bio je pokretač i prvi urednik Trećeg kanala RTS, glavni urednik Satelitskog programa RTS, godinama je bio šef biroa Skaj Njuza u Beogradu, osnivač je dopisništva Skaj Njuza u Bagdadu, a danas je producent TV agencije Rojters u Beogradu.

U Savetu su eminentna imena: urednik Informativnog programa TV Pink Goran Gmitrić, urednik i autor "Kvadrature kruga" RTS Branko Stanković, direktor informativnog programa TV B 92 Zoran Baranac, urednica srpske redakcije Televizije Mađarske Snežana Milivojević, urednica Informativnog programa u nacionalnoj TV Hepi Mina Kostić, i Igor Aleksić kao predsednik TV Festivala Press vitez i Saveta.

Nagrada će Šćekiću biti svečano dodeljena u Novom Sadu, početkom decembra, na završnoj svečanosti TV festivala Press vitez, koji se održava po 11. put.

  

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…