1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o medijima u četvrtak

Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o medijima u četvrtak

Članica Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović izjavila je  da će izveštaj Saveta o trošenju državnog novca za reklamiranje u medijima biti objavljen 24. decembra.

"Izveštaj o mogućem uticaju institucija javnog sektora na medije kroz plaćaje usluga oglašavanja i marketinga upravo dostavljen Vladi", napisala je Miroslava Milenović na Tviteru i dodala da će Savet "izveštaj učiniti dostupnim javnosti 24.12".

Miroslava Milenović je, nakon što je 21. novembra napadnuta u haustoru zgrade u kojoj živi, rekla da taj fizički napad shvata kao opomenu, posle objavljivanja izveštaja o Diposu, diplomatsko-stambenog preduzeća čiji je osnivač država, i uoči objavljivanja izveštaja o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima.

Ona je tada za portal Peščanik rekla će novi izveštaj o medijima pokazati koliko je tržište oglašavanje u Srbiji koje se plaća javnim novcem.

Prema njenim rečima, veliki problem je što je u ministarstvima, agencijama, fondovima, u javnim preduzećima kako na državnom tako i lokalnom nivou javni novac "moj novac", odnosno javni novac je onog ko je na čelu te organizacije i ministarstva. 

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…