Izložbom „Sve naše suze“ otvoren festival „Mirdita dobar dan“

Otvaranje izložbe "Sve naše suze"

Beograd, 25. maj 2022. –  Otvaranjem izložbe „Sve naše suze“ započeo je, u Beogradu, festival „Mirdita dobar dan„, koji će se održavati na više lokacija, do 28. maja.

Izložba obuhvata 34 fotografije, koje su napravila fotografi iz Srbije, sa Kosova i Severne Makedonije. To su priče žrtava iz regiona„, rekla je Teodora Zahirović, iz Građanskih inicijativa, napominjući da je ovo način da se što jače čuje glas porodica ubijenih i nestalih koje još čekaju pravdu.

Prema njenim račima, ovo je i način da se pokrenu nove inicijative za građenje trajnog mira i deo je šireg regionalnog projekta, uz podršku Evropske unije.

Kuluturu i umetnost koristimo u uspostavljanju pokidanih veza, ali ne zanemarujemo činjenice o tome šta se dešavalo„, rekla je Sofija Todorović, iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Povodom protesta omladine Demokratske stranke Srbije, održanog danas ranije ispred mesta gde je otvorena izložba, u Endžio Habu, rekla je da je to „manipulacija„, napominjući da su na kroz fotografije, na izložbi, date i priče žrtava iz srpskog naroda.

Na izložbi su se obratili i autori fotografija, uz poruku da je bilo i previše suza, bola i tuge. Izložba se može pogledati do 1. juna, a zatim se seli u Skoplje i Prištinu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…