Izložba fotografija Anđelka Vasiljevića „Imagery of Jaz“ u Domu omladine Beograd

Foto: domomladine.org

Beograd – Izložba fotografija Anđelka Vasiljevića pod nazivom „Imagery of Jazz“ biće otvorena 24. oktobra u okviru programa Beogradskog džez festivala u Domu omladine Beograda, najavili su organizatori.

Na izložbi su prikazani portreti nekih od umetnika koji su tokom prethodnih godina nastupali na najstarijem srpskom džez festivalu: Enriko Rava, Čarls Lojs, Dajen Rivs, Stiven Bernstin, Imanuel Vilkins, Maria Šnajder, Kurt Eling, Luka Ignjatović i drugi.

Izložba će biće otvorena uoči uvodnog koncerta ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala – Stanković all stars, koji je zakazan za 19.00 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Kao jedinstvena forma, koja od izvođača zahteva i teorijsko znanje i maštovitost pri improvizaciji, džez nalikuje nekom egzotičnom kontinentu koji pleni svačiju pažnju, ali nikad ne biva do kraja otkriven.

I baš kao što Beogradski džez festival publici decenijama otkriva najpoznatije pripadnike planetarnog džezerskog bratstva, tako i Anđelko Vasiljević svojim fotografijama s festivalskih koncerata svima nama šalje svojevrsne razglednice misterioznog i zavodljivog džezerskog kontinenta.

Stoga je veza između manifestacije međunarodnog ugleda i našeg nagrađivanog fotografa sasvim prirodna, baš kao i povezanost Vasiljevića sa džezom.

Džez je muzika posebnog osećaja i doživljaja. Pun je inspiracije i ideja, tako da ne čudi što ima više pravaca kroz svoj istorijski razvoj. Beogradski džez festival, kao prepoznatljivi muzički simbol Beograda, mi je omogućio da i ja učestvujem u tom putovanju i da pokušam da ostavim fotografski trag tog fascinantnog doživljaja i zato sam mu vrlo zahvalan“ rekao je Vasiljević.

Izložba će biti otvorena do kraja 2023. godine.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…