Izazovi nakon otvaranja poglavlja 23 i 24

Beograd, 19.septembar 2016. (preugovor.org) –  Koalicija prEUgovor organizuje konferenciju o izazovima pred Srbijom nakon otvaranja poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom koja će biti održana 29. septembra sa početkom od 10:30 u hotelu Zira.

Konferencija ima za cilj da okupi predstavnike domaćih i međunarodnih institucija i organizacija građanskog društva, akademske zajednice i medija kako bi pokrenuli dijalog o prioritetima u okviru poglavlja 23 i 24, navode iz Koalicije preEUgovor.

Tokom četiri panela diskutovaće se o predstojećim reformama u okviru poglavlja posvećenih vladavini prava, praćenju napretka u sprovođenju akcionih planova i koracima ka ispunjavanju prelaznih merila.

Na skupu će biti predstavljena i dva istraživanja koalicije prEUgovor na temu sprečavanja sukoba interesa i rešavanja problema migranata u iregularnom statusu.

Zainteresovani prisustvo na konferenciji mogu potvrditi najkasnije do ponedeljka 26. septembra, mejlom na adresu info@preugovor.org ili telefonom na broj 011/3287-226.

Koalicija prEUgovor formirana je s ciljem da nadgleda sprovođenje politika iz oblasti pregovora o pristupanju Srbije EU, s akcentom na poglavljima 23 (Pravosuđe i osnovna prava) i 24 (Pravda, sloboda i bezbednost). Misija prEUgovora je da predlaže mere za unapređenje stanja u oblastima koje su teme pregovora, koristeći proces evrointegracija za ostvarenje suštinskog napretka u daljoj demokratizaciji Srbije.

Koaliciju prEUgovor čine: ASTRA Akcija protiv trgovine ljudima, Autonomni ženski centar (AŽC), Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP), Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Centar za primenjene evropske studije (CPES), Grupa 484 i Transparentnost Srbija (TS).

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…