1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Izabrani predstavnici javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu

Izabrani predstavnici javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu

Kodeks novinara Srbije

Beograd, 18. jul 2019. – Bivša predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović Škero i sudija Vrhovnog kasacionog suda u penziji Snežana Andrejević, novi su predstavnici javnosti u Komisiji za žalbe Saveta za štampu, saopšteno je iz Saveta.

Navodi se da je nakon sprovedenog javnog konkursa na kom je predloženo deset kandidata, Upravni odbor Saveta za štampu na jučerašnjoj sednici dodelio dosadašnjem članu Komisije za žalbe, predsedniku Odbora za ljudska prava iz Niša Draganu Đorđeviću, novi četvorogodišnji mandat u tom telu kao trećem predstavniku javnosti.

Komisija za žalbe Saveta za štampu, koja odlučuje o žalbama građana na sadržaje štampanih i onlajn medija, ima 11 članova a osim tri predstavnika javnosti, u tom telu su i predstavnici osnivača Saveta za štampu – Asocijacije medija, Lokal presa, Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije, koji će biti izabrani do kraja leta.

Novi saziv Komisije za žalbe Saveta za štampu počeće da radi u septembru.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…