1. Početna
  2. Kultura
  3. Istraživanje “(Re)pozicioniranje regiona Jugoistočne Evrope kroz kulturu“

Istraživanje “(Re)pozicioniranje regiona Jugoistočne Evrope kroz kulturu“

Kultura Desk Kreativna Evropa Srbija

Beograd, 24. februar 2017. (Desk Kreativna Evropa Srbija) – U svrhu zajedničkog definisanja preporuka za razvoj regiona Jugoistočne Evrope u okviru Foruma Kreativna Evropa 2017, Desk Kreativna Evropa Srbija organizuje sprovođenje istraživanja ''(Re)pozicioniranje regiona Jugoistočne Evrope kroz kulturu''. 

Istraživanje se sprovodi u svim državama regiona sa namerom da se mapiraju i analiziraju podaci o: prisustvu umetnika iz regiona na relevantnim međunarodnim manifestacijama, najznačajniji projekti i inicijative regionalne saradnje, strateška dokumenta i pravni okvir regionalne saradnje, sadržaji turističkih promotivnih kampanja zemalja Jugoistočne Evrope. Istraživanje uključuje i anketiranje profesionalci u kulturi na temu strateških pravaca razvoja regiona Jugoistočne Evrope kroz kulturu. 

Desk Kreativna Evropa poziva sve zainteresovane građanke i građane da kroz odgovor na petnaest pitanja učestvuju u istraživanju čiji rezultati mogu da budu višestruko korisni za strateško planiranje kulturnog razvoja zemalja Jugoistočne Evrope.

Rezultati će biti objavljeni u publikaciji i predstavljeni i diskutovani u okviru regionalne konferencije koju organizuje Desk Kreativna Evropa Srbija, Forum Kreativna Evropa 2017 od 18. do 21. aprila u Beogradu.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…