Istraga u Kliničkom centru Vojvodine zbog teksta Ane Lalić

Klinički centar Vojvodine

Beograd, 14. maj 2020. – Klinički centar Vojvodine (KCV) sproveo je internu istragu kojom treba da bude ustanovljeno ko je novinarki Ani Lalić „odavao“ informacije koje je ona objavila u tekstu zbog koga je uhapšena tokom vanrednog stanja, objavio je portal Nova.rs.

Formiranje komisije i istragu je, kako se navodi, naložio Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Direktorka KCV Edita Stokić formirala je tročlanu komisiju koja bi trebalo da „ispita pod kojim okolnostima su informacije o radu KCV završile u javnosti„.

Navodi se i da je komisija zadužena i da pronađe osobu koja je portalu Nova.rs dostavila rešenje o povećanju plate pomoćniku direktora Nenadu Erdeljanu.

Erdeljana je KCV, naglašeno je, „nagradio sa 30 odsto povišice„, dok su lekari i medicinsko osoblje za rad u borbi protiv virusa „nagrađeni“ sa 10 odsto stimulacije za april mesec.

Erdeljan je, pre no što je postao direktor u KCV radio u policiji, tako da očigledno imaju ‘pravu osobu’ za ovaj istražiteljski deo posla„, kaže neimenovani sagovornik portala Nova.rs i dodaje da se uprava „više bavi time šta pišu mediji nego unutrašnjim problemima KCV„.

Kako se podseća, KCV je odmah po izbijanju epidemije doneo interni akt koji je prosleđen svim zaposlenima u kom im je „zabranjena svaka komunikacija sa medijima pod pretnjom otkazom„, a uprkos ukidanju vanrednog stanja, ta uredba je još je na snazi.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…