Istina: Tema Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost 2018

novinarka

Beograd, 1. februar 2018. – Do 12. marta 2018. otvorena je prijava za Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost. Ovogodišnja tema je – istina.

Kako navode iz BIRN-a, od prijavljenih kandidata i kandidatkinja biće izabrano 10 novinara i novinarki koji će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja.

Stipendija iznosi 2000 evra, kao i dodatnih 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja.

Balkanska stipendija za novinarsku izuzetnost je prilika da novinare i novinarke koji imaju ideju za veliku priču, a žele da o tome izveštavaju po najvišim profesionalnim standardima uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Grčke i Kosova.

Dobitnici Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost prisustvovaće međunarodnim seminarima, ali i konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima.

Pored toga, tri najbolje priče dobiće i novčane nagrade.

Prijavni formular, uputstva i više informacija možete pronaći na sajtu Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…