Internet platforma „Re-open EU” za sigurna putovanja i turizam u EU

putnici

Brisel, 15. jun 2020. – Evropska komisija pokrenula je novu internet platformu „Re-open EU” za siguran nastavak putovanja i turizma u Evropi.

Na platformi, koja je  dostupna na 24 službena jezika EU, biće dostupne informacije u stvarnom vremenu o granicama, dostupnim prevoznim sredstvima i turističkim uslugama u državama članicama EU.

„Re-open EU” sadržI praktične informacije država članica o ograničenjima putovanja, javnozdravstvenim i bezbednosnim merama, na primer, o ograničavanju socijalnih kontakata ili nošenju maski za lice, kao i druge korisne informacije o turističkoj ponudi u EU i državama članicama.

Tako će se Evropljanima omogućiti da donose odgovorne i promišljene odluke o rizicima povezanim s korona virusom dok planiraju odmore i putovanja tokom i nakon ovog leta.

Platforma „Re-open EU” je deo paketa za turizam i saobraćaj koji je Evropska komisija pokrenula 13. maja 2020. kako bi pomogla da se ponovno izgradi poverenje putnika u Evropskoj uniji i sigurno pokrene evropski turizam uz poštovanje potrebnih mera zaštite zdravlja.

Nova platforma, koja je prilagođena i upotrebi na mobilnim telefonima, služi kao glavna referentna tačka za svakog ko putuje u EU jer su na njoj centralizovane ažurirane informacije Evropske komisije  i država članica.

Pomoću interaktivne mape mogu se pretraživati informacije, novosti i saveti za svaku od država članica EU.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…