1. Početna
  2. Društvo
  3. Obrazovanje
  4. Interesovanje škola iz regiona za Petnicu

Interesovanje škola iz regiona za Petnicu

Istraživačka stanica Petnica

 Sve je više institucija iz regiona i sveta koje žele bliže da se upoznaju sa radom Petnice, saopšteno je iz te istraživačke stanice.

Ovog vikenda Petnica će biti domaćin grupi od pedeset učenika i profesora iz srednjih škola iz Hrvatske, uglavnom iz Slavonske Požege i okoline. 

Za učenike je osmišljen program tako da prati zahteve školskog programa. Za to vreme nastavnici će imati priliku da se upoznaju sa različitim aspektima rada sa talentima u Petnici, navodi se u saopštenju.

Rukovodilac projekta u Petnici Nikola Božić kaže da je stanica prošle godine ugostila tim stručnjaka za rad sa talentima iz Tel Aviva u Izraelu. 

"Imali smo goste iz Nemačke, Rusije i SAD koji su želeli da se upoznaju sa programskim sadržajima koje organizujemo u Istraživačkoj stanici. Očigledno je da nakon 34 godine uspešnog rada sada i u svetu prepoznaju naš kvalitet", rekao je on.

Istraživačka stanica Petnica je ove nedelje bila pravi međunarodni centar za dodatno obrazovanje. Škole iz Slovenije i Hrvatske su na dodatnu naučnu edukaciju dovele svoje učenike i nastavnike, kako bi koristeći svetske uslove u Petnici uhvatili trend sa modernim obrazovanjem.

Paralelno sa ovim posetama u Petnici već uveliko traju zimski obrazovni programi za srednjoškolce koji su dodatno motivisani za rad u oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. 

Tokom 2016. godine se očekuje da će kroz različite programe u ovoj srpskoj prestižnoj instituciji proći preko 2000 učenika i studenata, saopšteno je iz Petnice.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…