Insajder: Vulin ne nosi vojnu uniformu, već zaštitno-tehničku odeću

Aleksandar Vulin

Beograd, 4. april 2018. – Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da crna uniforma koju nosi ministar Aleksandar Vulin nije vojna uniforma, već zaštitno-tehnička odeća i dodaju da njeno nošenje nije protivno zakonu.

Kako piše Insajder, Ministarstvo odbrane ih je obavestilo da uniforma koju nosi ministar Aleksandar Vulin predstavlja zaštitno-tehničku odeću, koju su nosili i prethodni ministri Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Bratislav Gašić i Zoran Đorđević, kao i državni sekretari i pomoćnici ministra.

"Identičnu radno-zaštitnu opremu nose državni sekretari i pomoćnici ministra odbrane, što je u skladu sa Pravilnikom o opštim logističkim potrebama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", navedeno je iz Ministarstva.

Vojni sindikat Srbije ranije je uputio otvoreno pismo ministru odbrane Aleksandru Vulinu u kojem je apelovao na njega da prestane da nosi crnu uniformu nepoznatog porekla kada posećuje vojne jedinice jer time "bruka slavnu srpsku uniformu".

Naveli su i da ministar odbrane noseći crnu uniformu, uporno krši Zakon o Vojsci, ali i Pravilnik o vojnim uniformama i oznakama činova Vojske Srbije.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…