1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Inicijativa „Ne davimo Beograd“ priprema predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ priprema predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd"

Beograd, 4. septembar 2019. – Otpuštanjem novinarki Suzane Trninić i Tatjane Vojtehovske sa televizije Prva nastavljeno je stezanje kontrole nad medijima u Srbiji, ocenila je inicijativa Ne davimo Beograd.

Inicijativa je ukazala da se to „politički motivisano sklanjanje nepodobnih novinarki dešava baš u toku dijaloga vlasti i opozicije“ o medijima.

Dok sa jedne strane vlast učešćem u tim razgovorima želi da stvori lažnu sliku nekoga ko je spreman na poteze koji bi vodili demokratizaciji zemlje, postizanju fer izbornih uslova i slobodnih medija, sa druge, svojim postupcima nastavlja da guši svako kritičko mišljenje„, navedeno je u saopštenju Inicijative.

Ističe se da takvi „licemerni potezi još jednom dokazuju da nema nikakvih pomaka, niti rada, na ostvarivanju zahteva opozicije koji su potpisani i predati u decembru prošle godine„, kao ni da „nema naznaka da će biti uvažene preporuke organizacija civilnog društva i ekspertskog tima 1 od 5 miliona„.

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je bojkot izbora, najavljenih za sledeću godinu, prvi korak u borbi za demokratizaciju i slobodu zemlje.

U najskorijem periodu ponudićemo predlog Deklaracije o aktivnom bojkotu izbora na usaglašavanje građanima, akademskoj i stručnoj javnosti, civilnom društvu i ostalim političkim akterima„, najavila je inicijativa Ne davimo Beograd.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…